Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και την Άνοιξη. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσική!

Για παιδιά 2-3,5 ετών
«Η στρουθοκάμηλος και ο ιπποπόταμος.» Παίζοντας με ανακυκλώσιμα υλικά! Εργαστήριο για γονείς και παιδιά (Κυριακή 10 Απριλίου 2016 11:30-13:00) με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Ήταν και δεν ήταν …ήταν ένα ιπποπόταμος. Μια μέρα πάτησε το αυγό μιας στρουθοκαμήλου. Αυτό ήταν! Ξεκίνησε πόλεμος μεγάλος. Από τη μια ήταν τα πουλιά και από την άλλη όλα τα ζώα. Ποιος νίκησε; Ελάτε στο εργαστήριο του Απρίλη για να το μάθετε.
Γονείς και παιδιά θα χωριστούμε σε ομάδες, θα διαλέξουμε από ένα ζώο και θα το κατασκευάσουμε με ανακυκλώσιμα υλικά. Χαρτόκουτα μεγάλα και μικρά, ρολά από χαρτί κουζίνας και τουαλέτας, αυγοθήκες και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, θα συνθέσουν τα μέλη του ζώου. Θα τα κολλήσουμε με ταινίες και κόλλα και στη συνέχεια θα τους δώσουμε χρώμα.

Οι κατασκευές με μεγάλα υλικά αναγκάζουν το παιδί να εξασκήσει διαφορετικούς μυς αλλά και τις πιο αδρές κινητικές του δεξιότητες. Τα παιδιά παρατηρούν την ισορροπία των υλικών και ανακαλύπτουν τον πιο κατάλληλο τρόπο για να τα συνδέσουν.

Εισιτήριο:€15, Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο, Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12)

Για παιδιά 4-5 ετών

«Ο Ζυμαράκης και ο Λύκος» Μια ιστορία κι ένα εργαστήριο μέσα από μια τρύπα! (Κυριακή 17 Απριλίου 2016 11:30-13:00, Σάββατο 23 Απριλίου 2016 11:00-12:30) με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Ζυμαράκης. Μια μέρα αποφάσισε να  φύγει από σπίτι του για να γνωρίσει τον κόσμο. Δεν ήξερε όμως πως εκεί έξω παραμόνευε ο …

Σε αυτό το εργαστήρι, η ιστορία μας ζωντανεύει μέσα σε ένα ρολό χαρτί υγείας. Με αφορμή τα έργα της εικαστικού Anastassia Elias που δημιουργεί μικροσκοπικούς, μαγικούς κόσμους μέσα σε ρολά από χαρτί υγείας, θα χωρέσουμε τους ήρωες του παραμυθιού και τους κόσμους που τους περιβάλλουν, μέσα σε αυτό το μικρό χώρο κι αυτό θα είναι η σκηνή μας.

Αφού αφήσουν το μικρόκοσμο του παραμυθιού, τα παιδιά θα πάρουν πλαστελίνη, θα την πλάσουν και θα φτιάξουν μικροσκοπικούς ήρωες και πλάσματα για να τα χωρέσουν μέσα στην τρύπα ενός ρολού χαρτί υγείας.

Στο τέλος τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δική τους μικροσκοπική ιστορία με τη βοήθεια του φωτός και της σκιάς.

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Εισιτήριο: €10 , Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο), Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7

Για παιδιά 5-7 και 8-10 ετών

«Ελλάδα-Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου Ι» (για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 2 Απριλίου 11:00-13:00) και «Ελλάδα-Ποίηση του Γιάννη Ρίτσου ΙΙ» (για παιδιά 5-7 ετών: Κυριακή 10 Απριλίου 11:30-13:30), με την εικαστικό –art therapist Νιόβη Σταυροπούλου.

Στίχοι και εικόνες από τα ποιήματα του Ρίτσου θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσής μας. Η ιστορία θα ξετυλιχτεί μέσα από μουσικοκινητικούς αυτοσχεδιασμούς και θα πάρει μορφή  σε ένα κολλάζ με μεικτές τεχνικές.

Εισιτήριο €12, Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €10 , Φίλοι ΜΚΤ: €10 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

«Κυκλαδικός Πολιτισμός » (για παιδιά από 6 ετών και γονείς, Κυριακή 24 Aπριλίου 11.30-12.30)

Πόσο αρχαίος ήταν ο Κυκλαδικός Πολιτισμός; Πώς ζούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες; Με τι μοιάζει ένα «βιολόσχημο», ένα «τηγανόσχημο» και μία «καντήλα»; Τι σχέση έχει μία πυξίδα με ένα γουρούνι; Τι είναι ο οψιανός, το κιννάβαρι και ο αζουρίτης;  Μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων εικόνων και φαντασίας ανακαλύπτουμε την Κυκλαδική Συλλογή του μουσείου.

Εισιτήριο: 7€, για ένα παιδί και συνοδό, Επιπλέον ενήλικας 7€ | Επιπλέον παιδί 5€

Πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00.