Τέσσερις άνδρες, ηλικίας 35, 38, 58 και 60 ετών συνελήφθησαν σε ορεινή περιοχή της Κλειτορίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν προβεί στις 19 και 20 Μαρτίου 2016 σε λαθρανασκαφές, σε αρχαιολογικό χώρο στο Μεθύδριο Αρκαδίας, όπου βρήκαν δεκαπέντε αρχαία νομίσματα, από τα οποία τα δεκατρία χρονολογούνται στον 3ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., ένα ασημένιο οθωμανικό, ένα νόμισμα Αρκαδικού Κοινού, καθώς και ένα ακόμη άγνωστο νόμισμα.

Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία οι δράστες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κλειτορίας, να κινούνται με δύο οχήματα (φορτηγό και αυτοκίνητο) και συνελήφθησαν.

Οι δράστες είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στο Πλανητέρο Κλειτορίας προκειμένου να έχουν σύντομη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και να αποχωρούν σε διαφορετική γεωγραφική περιοχή σε περίπτωση που θα προσέγγιζαν Αρχές της Αρκαδίας για έλεγχό τους.

Όλα τα αρχαία νομίσματα που κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.