Κύκλο ειδικών ξεναγήσεων στις μόνιμες του συλλογές θα πραγματοποιήσει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων του για το 2016. «Οχυρώνοντας τη Λευκωσία» είναι το θέμα των πρώτων ειδικών ξεναγήσεων. Αφορμή δίνει η αναβάθμιση της διαδραστικής εφαρμογής πολυμέσων «Τα τείχη της Λευκωσίας».

Μέσα από τη σπάνια Συλλογή Χαρτών του Μουσείου, που εικονίζουν την Ενετική οχύρωση της πόλης της Λευκωσίας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τον σχεδιασμό και το κτίσιμο των τειχών που περικλείουν μέχρι σήμερα το πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς επίσης για τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με τις οχυρώσεις της πόλης.

Διαδραστικό μέρος της ξενάγησης θα αποτελέσει τρισδιάστατη ψηφιακή παρουσίαση σε τελευταίας τεχνολογίας οθόνη αφής. Θα περιλαμβάνει διαχρονική εξέλιξη και ανάπτυξη της τοπογραφίας της περιοχής και κυρίως παρουσίαση της διαμόρφωσης των οχυρώσεων της πόλης κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας και Ενετοκρατίας.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, και ώρα 17:00, στην ελληνική γλώσσα και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου  2016, και ώρα 17:00 στην αγγλική γλώσσα. Ξεναγεί η Έφορος του Μουσείου Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 22661475 / info@leventismuseum.org.cy

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.