Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, στο πλαίσιο των δράσεών του που ως στόχο έχουν τη συγκέντρωση, προβολή, διάδοση και μελέτη του έργου του Γιώργου Ζογγολόπουλου, διοργανώνει στην έδρα του σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης.

Από τη νέα χρονιά, το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου φιλοδοξεί η κατοικία του Γιώργου και της Ελένης Ζογγολοπούλου να αποτελέσει ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου μέσα από ομιλίες και σεμινάρια για την ελληνική γλυπτική και ζωγραφική, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια και τη διάδοση των Καλών Τεχνών στο ευρύ κοινό.

Το πρώτο σεμινάριο παραδίδει ο Αλέξανδρος Τενεκετζής, ιστορικός τέχνης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τίτλο «Η δημόσια γλυπτική του Γ. Ζογγολόπουλου: μια διαδρομή τέχνης στον χρόνο και στον χώρο», στο οποίο θα διαπραγματευτεί κυρίως τα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου που τοποθετήθηκαν στον δημόσιο χώρο, σκιαγραφώντας την καλλιτεχνική του πορεία στον 20ο αιώνα, μια πορεία που συμπίπτει και διαμορφώνει εν πολλοίς και την πορεία της νεοελληνικής τέχνης την ίδια περίοδο. Το έργο του γλύπτη θα αναλυθεί σε σύγκριση τόσο με το εγχώριο καλλιτεχνικό και ιστορικό πλαίσιο, όσο και με το διεθνές-ευρωπαϊκό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης αλληλεπιδράσεων και επιρροών.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην έδρα του Ιδρύματος (Δημοκρατίας 49, Παλαιό Ψυχικό).

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων (30), παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο www.eventbrite.com/e/19907596156 είτε τηλεφωνικά στο 210-6712210.