Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεμα
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν το κρανίο ενός πιθηκοειδούς που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της φυσικής ιστορίας της Μαγνησίας.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Το Κρανίο του Μεσοπιθήκου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Από αυτό το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015, θα εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου το κρανίο του Μεσοπιθήκου, ενός πιθηκοειδούς που ζούσε στον ελληνικό χώρο πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια. Στις περιοχές εύρεσης του Μεσοπιθήκου κατατάσσεται και η Μαγνησία, καθώς σε ανασκαφές που πραγματοποίησε η ανασκαφική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ με υπεύθυνο τον καθηγητή παλαιοντολογίας Γεώργιο Κουφό βρέθηκαν τμήματα γνάθου και άλλα οστά του σκελετού. Η συγκεκριμένη απολιθωματοφόρος θέση βρίσκεται στο Μικρό Περιβολάκι στον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Το Σάββατο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, ενώ την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14:00. Εκτός του Μεσοπιθήκου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου εκτίθενται ορυκτά και πετρώματα από τη Θεσσαλία και γενικά από όλη την Ελλάδα, απολιθώματα θηλαστικών (ελεφαντοειδή, ύαινα, αρκούδα, άλογο, καμηλοπάρδαλη κ.ά.) και θαλάσσιων οργανισμών (αμμωνίτες, ιππουρίτες, τριλοβίτες, δίθυρα κ.ά.) που έζησαν πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Μουσείου ή να τηλεφωνήσετε στο 2421036555 (10:00-14:00).