«Σπουδαίο γεγονός» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Μεγαλόπολης μετά από 17 χρόνια, με αφορμή το αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, Διονύσιο Παπαδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου, κάτι το οποίο μέχρι χθες θεωρείτο ακατόρθωτο», τόνισε ο περιφερειάρχης και στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική σημασία τού θεάτρου, το οποίο, όπως είπε, συνδύαζε τον χώρο των θεατρικών παραστάσεων με το βουλευτήριο, το Θερσίλειο.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο Μεγαλόπολης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου θα προχωρήσουν. Τέλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο της περιφερειακής Αρχής, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον δήμο Μεγαλόπολης, για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, δηλαδή του Παράσιου πάρκου, του αρχαίου θεάτρου, της αρχαίας Γόρτυνας, του Λύκαιου Δία και της Λυκόσουρας, ώστε, όπως σημείωσε, «να αποδείξουμε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί τον πολιτιστικό θησαυρό της χώρας».

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης έθεσε ως στόχους «την προσπάθεια επαναλειτουργίας και επανατοποθέτησης του αρχαίου θεάτρου στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, την ασφάλεια και τον σεβασμό στην ακεραιότητα του χώρου και την ποιοτική του αναβάθμιση».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας επεσήμανε τη σημασία που έχει για την Αρκαδία η επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου και αναφέρθηκε στην επιλογή της περιφέρειας και του δήμου για την κατασκευή πεζοδρόμου από την πόλη της Μεγαλόπολης μέχρι το αρχαίο θέατρο.