Για λίγες μόνο ακόμη ημέρες θα έχει τη δυνατότητα το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση της Kορεάτισσας εικαστικού Hijo Nam με τίτλο «Hijo Nam: Ιn dialog with Greek History» («Η Hijo Nam σε διάλογο με την ελληνική ιστορία»), η οποία εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώνει τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού και εικαστικούς καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωρισμένους.

Η έκθεση, που μονοπώλησε με την πρωτοτυπία και την ποικιλομορφία των έργων της το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών, ολοκληρώνεται την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.  Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, καθηγήτρια της ιστορίας της τέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, δρ Θάλεια Βραχοπούλου, η Hijo Nam δεν προσπαθεί να μιμηθεί τις αρχαιότητες. Αν και τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματα του μουσείου, αυτό που κάνει είναι να ερμηνεύει κάποια από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου υπό το πρίσμα της δικής της τεχνοτροπίας. Παρά το ότι μας προκαλεί να ρωτήσουμε τη σημασία των έργων της, η Nam μας αφήνει να δώσουμε τη δική μας ερμηνεία, κάνοντας το νόημα των έργων ολοένα και πιο πολυεπίπεδο, δημιουργώντας μια αμφιβολία, ένα μυστήριο, που μας ωθεί να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, βλέποντας τα έργα της ξανά και ξανά.