Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Έρευνα - Εκπαίδευση: Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Μελετώντας απολιθώματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου και το καλοκαίρι

Από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Τα προγράμματα απευθύνονται σε ηλικίες από 4 έως 10 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα στοιχεία της φυσικής μας ιστορίας, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από κατασκευές.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

«Θαλάσσιος Κόσμος»: Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του θαλάσσιου κόσμου μέσα από κατασκευές με πηλό, εικόνες, βίντεο και βιωματικά παιχνίδια. Κοχύλια, ψάρια, δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και φώκιες είναι μερικοί από τους θαλάσσιους οργανισμούς που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να μάθουν για τη ζωή τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Επίσης, μέσα από ανασκαφές σε θαλάσσια ιζήματα βρίσκουν θαλάσσιους οργανισμούς του παρελθόντος. Η διάρκεια του προγράμματος είναι ένας μήνας και απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 9 ετών.

«Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους»: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαρκεί ένα μήνα, τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον κόσμο των δεινοσαύρων. Θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πώς εξαφανίστηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα τα παιδιά βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, οστά και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1, Βόλος) κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα και πρωί.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στη γραμματεία του Μουσείου, κάθε μέρα 10:00-13:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555, 6973034810 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.