Με θεματικές περιηγήσεις, διάλεξη στο αμφιθέατρο και ελεύθερη είσοδο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου και ώρα 17.00-19.00, o διδάκτωρ Βοτανικής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Σκορδίλης, θα δώσει διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου, με θέμα «Η ελληνική χλωρίδα στον αρχαίο μύθο και στην τέχνη. Μια περιήγηση μέσα από τα εκθέματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου». Τη διάλεξη θα προλογίσει η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Δρ Μαρία Λαγογιάννη-Γεωργακαράκου, εμπνεύστρια της πανελλήνιας εκστρατείας των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, επεξηγώντας το σκεπτικό της. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει περιήγηση σε σχετικά εκθέματα από αρχαιολόγους του Μουσείου.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 13.00-14.00, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα επαναλάβουν την περιήγηση στα εκθέματα που σχετίζονται με την ελληνική χλωρίδα και το τοπίο του Αιγαίου και καλούν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην «τέχνη του τοπίου».

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ελεύθερη είσοδο θα έχουν όσοι επισκέπτες δηλώσουν με την προσέλευσή τους συμμετοχή στη θεματική περιήγηση των αρχαιοτήτων που σχετίζονται με  τη χλωρίδα και το τοπίο.

Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις.