Ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη συνάντησαν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, και τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, τους ογδόντα πέντε Προϊστάμενους των Γενικών Διευθύνσεων, των Κεντρικών, Περιφερειακών,  Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών και Δημοσίων Μουσείων του Υπουργείου.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και, κυρίως, ενημέρωσης για όλα τα θέματα  και προβλήματα των Υπηρεσιών του Υπουργείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των έργων ΕΣΠΑ, καθώς βρισκόμαστε σε φάση ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων, όπως επίσης και στις προτάσεις των Υπηρεσιών για την όσο το δυνατόν αρτιότερη προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Ο Υπουργός παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση, στην οποία συμμετείχε με παρεμβάσεις του, υπογραμμίζοντας την προθυμία του για στενή και εποικοδομητική συνεργασία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο την ανάδειξη, την προβολή και την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος μέσω των πλέον αποτελεσματικών και  αποδοτικών δράσεων της Διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό διαβεβαίωσε τους Προϊσταμένους ότι θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθειά τους καθώς διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στην οποία απαιτείται η συμβολή όλων των θετικών δυνάμεων που μπορούν να αξιοποιήσουν τον πλούτο της Χώρας.