Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015-2016 με το διαγωνισμό παιδικής αφίσας που διοργανώνει για τρίτη χρονιά. Πρωταγωνιστής της αφίσας φέτος θα είναι το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού ειδωλίου (2800-2300 π.Χ.). Στο πρόσωπο ξεχωρίζει η μύτη, το Μουσείο όμως προσκαλεί τα παιδιά να το φανταστούν με ζωγραφισμένες λεπτομέρειες, όπως μάτια, στόμα, φρύδια και μαλλιά.

Τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, μπορούν να διαλέξουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και να ζωγραφίσουν το ειδώλιο. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορούν να του φορέσουν καπέλο, γυαλιά, μάσκα, να το μεταμορφώσουν στον αγαπημένο τους υπερήρωα ή να το στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα.

Φέτος θα αναδειχθούν 30 νικητές για τα 30 χρόνια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που συμπληρώνονται το 2016. Τα 30 έργα θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των προγραμμάτων  που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 30 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Πώς να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό:

1. Εκτυπώστε το σχέδιο σε Α4

2. Χρωματίστε το κεφάλι όπως σας αρέσει

3. Στείλτε το έργο σας και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Τρίτη  30 Ιουνίου 2015 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα. Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας και Ανάπτυξης.

Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας δίπλα στο έργο σας!

Το σχέδιο και τη φόρμα συμμετοχής θα τα βρείτε εδώ.

Οδηγίες

Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ κ.λπ. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής.

Οι 30 νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου στις 15 Ιουλίου 2015.

Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για το λόγο  αυτό δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων. Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.