Την επιστολή που μάς απέστειλε το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) και αναρτήθηκε χθες στον δικτυακό μας τόπο, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο κ. Χρίστος Ντούμας σε συνέντευξή του, σχετικά με τη δημιουργία πωλητηρίου του Σωματείου «Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας» στον αρχαιολογικό χώρο Θήρας, σχολιάζει σήμερα ο κ. Ντούμας:

«1) Η μόνη σχετική ενέργεια της πολιτείας είναι το ανοσιούργημα που διέπραξε τον Μάιο του 2014 ο τότε υπουργός Πολιτισμού (;) Παν. Παναγιωτόπουλος καταργώντας το ιατρείο του αρχαιολογικού χώρου και μετατρέποντάς το απλώς με μια πρόχειρη και κακόγουστη πινακίδα σε… «πωλητήριο», ασχέτως του ότι δεν υπήρχε τίποτα διαθέσιμο!

»2) Με την επίκληση των νόμων, το ΤΑΠ εξακολουθεί να στερείται πόρων, που οπωσδήποτε θα είχε από τη διάθεση των προϊόντων της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας και

»3) Με την ίδια επιχειρηματολογία αφαιρείται η δυνατότητα στο ανωτέρω μη κερδοσκοπικό σωματείο να συνδράμει στο έργο και της πολιτείας, αφού σύμφωνα με το καταστατικό του όλοι οι πόροι του διατίθενται για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου (συντήρηση και ανάδειξη μνημείων, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου, κ.λπ.)».