Τι περιμένει τον άνθρωπο μετά τον θάνατο του φθαρτού σώματος; Υπάρχει ψυχή και πώς προσδιορίζεται; Έχουν οι πράξεις εν ζωή αντίκτυπο στην τύχη της ψυχής στον άλλο κόσμο; Υπάρχει αλληλεπίδραση ζωντανών και νεκρών; Ποια πίστη μπορεί να εξασφαλίσει την αιώνια ευδαιμονία;

Ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον άνθρωπο, η τύχη της αθάνατης ψυχής μετά το θάνατο του φθαρτού σώματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκθεσης «Επέκεινα. Ο θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα» που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την οποία αγκάλιασε το κοινό.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται η έκθεση το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε πως θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20:00. Κατά συνέπεια, το ωράριο του Μουσείου για τις επόμενες ημέρες διαμορφώνεται ως εξής: Τετάρτη και Παρασκευή: 10.00-17.00, Πέμπτη και Σάββατο: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-20.00.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή (11.30, 14.00, 15.30)
με το εισιτήριο του μουσείου. Για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω μεγάλης ζήτησης τηρείται σειρά με δελτία προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 210 7228321-3, www.cycladic.gr

Επιμέλεια έκθεσης: Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης (Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης), δρ Σταυρούλα Οικονόμου (επιμελήτρια αρχαιοτήτων ΜΚΤ).

Δείτε περισσότερα εδώ.