Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας για τον Φεβρουάριο, μήνα του έρωτα και της αγάπης, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Κραταιά ως θάνατος αγάπη». Οι ενήλικοι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, την απαγγελία και την υποκριτική, να ταξιδέψουν στο παρελθόν, το οποίο μας δίδαξε την παντοδυναμία του έρωτα και γιατί «η αγάπη είναι δυνατή σαν τον θάνατο», όπως σοφά λέει ο Σολομών στο «Άσμα Ασμάτων».

Αφήγηση: Νικόλαος Παππάς (αρχαιολόγος). Απαγγελία: Τάσος Παπαναστασίου (ηθοποιός). Στα ενδιάμεσα κενά θα ακουστούν στίχοι και μουσική επώνυμων δημιουργών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Ελισάβετ Τσιγαρίδα, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Στη διάρκεια του Φεβρουαρίου στο Μουσείο θα υλοποιείται, επίσης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και Α’ Γυμνασίου, με τίτλο «Παιχνίδια της Αγάπης».

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα παιχνίδια που έπαιζαν οι ερωτευμένοι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ή να προβλέψουν κατά πόσο τα πρόσωπα που είχαν στη σκέψη τους ανταποκρίνονταν στην αγάπη τους· από το αθώο πλαταγώνιο των παιδιών, την ίυγγα ή τον ρόμβο, τους αστραγάλους και τη μόρα (δακτύλων επάλλαξις), μέχρι τον κότταβο των ενηλίκων, κάποια από τα οποία παίζονταν μέχρι πρόσφατα και είναι μια καλή ευκαιρία να τα ξαναπαίξουμε…

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος (κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 23820 31160): Τρίτη 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου 2015, Τετάρτη 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου 2015, Πέμπτη 19 και 26 Φεβρουαρίου 2015, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.

Ώρα: 09.30.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.