Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να λύσουν ένα μυστήριο, να ανακαλύψουν τις μάσκες του Μουσείου και να δημιουργήσουν με χρώματα και φαντασία τη δική τους θεατρική μάσκα.

Το προσωπείο, η μάσκα δηλαδή, αποτελεί σημαντικό στοιχείο του αρχαίου θεάτρου. Κάθε μάσκα είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά που δήλωναν την ηλικία, το φύλο και το κυρίαρχο συναίσθημα του χαρακτήρα και έδινε στους ηθοποιούς τη δυνατότητα να παίζουν ποικίλους ρόλους.

Για πολλές μέρες ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών ετοιμαζόταν για τους μουσικούς αγώνες. ∆οκίμαζε ξανά και ξανά το ρόλο του, το κοστούμι και τη μάσκα του. Όμως το πρωί της μεγάλης μέρας των αγώνων κάτι μυστήριο συνέβη. Η μάσκα του χάθηκε! Έψαξε, μα δεν τη βρήκε πουθενά! Ποιος άραγε την είχε κρύψει και γιατί;

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών. ∆ιάρκεια προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά. Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:30.

Υπεύθυνη προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2015 στο τηλέφωνο: 2613 616100 (9.00-13.00).