Το θέμα της ίδρυσης του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου.

«Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στην περαιτέρω αξιοποίησή του, κάτι που εντάσσεται στην προτεραιότητα που δίνουμε για την πολιτισμική αναβάθμιση του δήμου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, επισήμανε ότι είχαν συμφωνήσει με τον δήμαρχο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του σε μια στενή συνεργασία, που συγκεκριμενοποιείται με την πρόταση για την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού.

«Το Πανεπιστήμιο θα συνεισφέρει με τις δικές του δυνάμεις, με το επιστημονικό του προσωπικό και τις υποδομές που έχει» τόνισε ο κ. Στεφάνου και πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση και για άλλα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, από εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές του δήμου Ηρακλείου.