Ένας 51χρονος συνελήφθη την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 στην Πέλλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τμήμα ενεπίγραφης μαρμάρινης στήλης με ανάγλυφη αναπαράσταση ιππέα, τμήμα οστού γνάθου ζώου (πιθανόν παλαιοζωικής εποχής), απολιθωμένο οστό κεράτου ζώου και 15 τμήματα οστών ζώου (πιθανόν παλαιοζωικής εποχής), γυάλινη προθήκη με 109 τμήματα απολιθωμένων δοντιών ζώου (πιθανόν παλαιοζωικής εποχής), βαλίτσα με 62 απολιθωμένα τμήματα οστών (πιθανόν παλαιοζωικής εποχής) και 12 γυάλινες προθήκες με 889 νομίσματα πιθανώς προερχόμενα από την ελληνιστική, τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση στην αρμόδια αρχαιολογική και παλαιοντολογική υπηρεσία.