Το «χρόνο φθοροποιό», τις συνέπειες του οποίου καλούνται να αναστρέψουν οι συντηρητές αρχαιοτήτων, επέλεξε η ΚΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ως ένα από «Τα πρόσωπα του χρόνου», με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, το Τμήμα Συντήρησης και το Τμήμα Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΚΣΤ’ ΕΠΚΑ διοργανώνουν, στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά ομιλίες- εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στους χώρους των εργαστηρίων συντήρησης.

Η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στους μαθητές. Έτσι, μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Πετρούπολης θα παρακολουθήσουν ομιλίες των συντηρητών, θα ξεναγηθούν στους χώρους της συντήρησης και θα πάρουν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εφορείας. Την ίδια μέρα οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά θα παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Από το μαγειρείο στο μουσείο. Οι περιπέτειες μιας πήλινης τριποδικής χύτρας».

Η Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στο κοινό. Από τις 11:00 έως τις 13:00, οι επισκέπτες του μουσείου, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των συντηρητών και στη συνέχεια να ξεναγηθούν στους χώρους των εργαστηρίων ενώ παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν ανεξάρτητα από τους γονείς τους στους χώρους των εργαστηρίων και θα συμμετέχουν σε διαδραστικό-βιωματικό παιχνίδι.

Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4590731/732.