Η νέα εικαστική δημιουργία του φωτογράφου Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη με τίτλο «Χρησμοί Αιολόστομοι» θα παρουσιαστεί σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014, και ώρα 20.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί υλικό που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, από 13 έως 23 Ιουλίου 2014, με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, εμνευσμένο από τα μολύβδινα πινάκια της Δωδώνης.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PhotoBiennale «Λόγος» προβλέπεται να διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Διώνη» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν σε φύλλο χαλκού μια επιθυμία ή σκέψη σε μορφή ερώτησης για να δοθεί «χρησμός» μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργική πράξη της φωτογραφίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την ημέρα των εγκαινίων ο συνθέτης Δημήτρης Καραγεώργος θα δημιουργεί Ηχοτοπία μαντείας, ένα ηχητικό συμπάν με ήχους που παράγονται από χαλκό, φωτογραφικό χαρτί και ηλεκτρονικά όργανα.

Παράλληλα την ίδια ημέρα, στον κήπο του Μουσείου, ο σεφ του Aristi Mountain Resort Κίμων Λίγδας, θα μυήσει το κοινό σε γαστρονομικές αναζητήσεις, προσφορά του Aristi Mountain Resort και η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κυρία Αναστασία Γεωργάκη, με ομάδα φοιτήτων της (8η ANIMART) θα προσεγγίσουν μουσικά την εκδήλωση.