Στη Ζώμινθο αναπαύονται πλέον τα οστά του Γιάννη Σακελλαράκη, του μεγάλου Έλληνα αρχαιολόγου, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «ΑνωΓη».

Η τελευταία επιθυμία του εκπληρώθηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου, σε μια λιτή και σεμνή τελετή. Δίπλα στη σύντροφο της ζωής του Έφη Σαπουνά βρέθηκαν αρκετοί Ανωγειανοί για να τιμήσουν έναν άνθρωπο που ανέδειξε το όνομα και τον πολιτισμό του τόπου.

Παρόντες ήταν επίσης ο νυν Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο νέος Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Κώστας Μαμαλάκης, η Μαρία Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο υπουργείο Παιδείας, αρχαιολόγοι που δουλεύουν στην Ζώμινθο με επικεφαλής τον Γιάννη Γεωργίου, ο Μαρίνος Φασουλάς που φιλοτέχνησε το μνημείο, αλλά και ο πιο έμπιστος Ανωγειανός συνεργάτης του Γιάννη Σακελλαράκη, ο Βασίλης Φασουλάς.

Συγκινημένη εμφανώς η Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη μιλώντας στην «ΑνωΓη» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί σήμερα ο Γιάννης έρχεται εκεί που πραγματικά ήθελε να έρθει, αλλά και που θέλω και εγώ να ανήκει διότι συνεχίζω το μεγάλο του έργο εδώ».