Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, τις Ομπρέλες, περιέλαβε στην έκδοση Landscape Installation Art ο κινέζικος εκδοτικός οίκος Tianjin Ifeng Space Media Co. – Phoenix Publishing & Media Group σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Η έκδοση Landscape Installation Art κυκλοφόρησε το 2013 στην Κίνα και είναι δίγλωσση (αγγλικά-κινεζικά). Περιλαμβάνει ευφάνταστες κατασκευές και σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες εικαστικών και αρχιτεκτόνων που είναι εγκατεστημένες σε διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Από την Ελλάδα επιλέχθηκε το γλυπτό Ομπρέλες του Γιώργου Ζογγολόπουλου που εγκαταστάθηκε στην Παραλία Θεσσαλονίκης το 1997, χρονιά κατά την οποία η πόλη ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το έργο είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Biennale της Βενετίας το 1995, στον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας του θεσμού.

Στο σύνολο των νέων δημιουργών από όλο τον κόσμο που περιλαμβάνονται στην έκδοση, ο «αιώνιος έφηβος» Γιώργος Ζογγολόπουλος –πιο νέος ανάμεσα στους νέους– είναι ο μόνος Έλληνας του οποίου το έργο εκπροσωπεί τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι εκδότες και επιμελητές του λευκώματος δεν πίστευαν ότι οι Ομπρέλες αποτελούν το έργο ενός καλλιτέχνη ο οποίος το δημιούργησε σε ηλικία 92 χρόνων. Το έργο του, γεμάτο δυναμισμό, ευαισθησία, φαντασία και όραμα, συνεχίζει να «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο.