Την εγκατάσταση και έκθεση έργων βασισμένων στην τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, που έχει δημιουργήσει η Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ), στην Πέτρινη Αποθήκη της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, έπειτα από σχετική συμφωνία των δύο πλευρών.

Για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής είχαν προηγηθεί επίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ του ΟΛΠ, υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη, και της ΕΜΑΕΤ, υπό τον καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιο.

Η έκθεση των έργων της ΕΜΑΕΤ, των ήδη κατασκευασμένων και όσων θα συνεχίσουν να δημιουργούνται, θα φιλοξενείται μόνιμα στο χώρο και θα αναδείξει τη σκέψη και την εφαρμογή σε πολλά από τα θέματα της τεχνολογίας των Αρχαίων Ελλήνων.

Με τον νέο αυτό εκθεσιακό χώρο, η Πολιτιστική Ακτή γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, όχι μόνο για τους επιβάτες κρουαζιέρας, αλλά και για τους κατοίκους και τα σχολεία της περιοχής.

Ήδη στον χώρο αυτόν προχωρούν οι μελέτες του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο διαγωνισμός για το Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο στο Καστράκι.