Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ και το υπουργείο Πολιτισμού ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, που αφορά το έργο της μετατροπής του κτιρίου του Οργανισμού στο Καστράκι σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο, με παράλληλη ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου και αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνιων Πυλών.

Το υφιστάμενο κτίριο, μετά την καθαίρεση των παλαιών παραπηγμάτων, θα μετατραπεί σε Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα που έχουν σχέση μόνο με το λιμάνι.

Ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός έχει όλα τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου επιτυχημένου διαγωνισμού για το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο βραβείο 28.820 ευρώ, 2ο βραβείο 21.135 ευρώ και 3ο βραβείο 14.090 ευρώ).

Αναθέτουσα Αρχή θα είναι ο ΟΛΠ ΑΕ, προϊστάμενη Αρχή το ΔΣ και διευθύνουσα υπηρεσία η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενώ η κριτική επιτροπή που συστήνεται βάσει της υπουργικής απόφασης 26804/11 είναι επταμελής, θεσμική και σε αυτή συμμετέχει ένας εκπρόσωπος του ΟΛΠ.

Το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται στις 22 Δεκεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες και την προκήρυξη του διαγωνισμού πατήστε εδώ.