Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι ο τίτλος της παράστασης που διοργανώνουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο καλλιτέχνης-δάσκαλος του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών Σωτήρης Χαρίτος (Χαρίδημος) στο Μουσείο, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Ο μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός». Ο Καραγκιόζης Ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγκιόζης ως Ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του.

Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν από τον μεγάλο καλλιτέχνη Χαρίδημο τον τρόπο που κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Πληροφορίες

Ημερομηνία διεξαγωγής: 2 Ιουλίου 2014. Διάρκεια εκδήλωσης: 65 λεπτά.

Ώρα έναρξης: 18:30.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5-12 χρονών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Έναρξη δηλώσεων: 16 Ιουνίου 2014 στο τηλέφωνο 213 2144891.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.