Βασικοί σταθμοί από την πρώτη έκδοση κυπριακού χαρτονομίσματος από τους Βρετανούς το 1914 μέχρι το 1955 παρουσιάζονται σε έκθεση με τίτλο «Κυπριακά Χαρτονομίσματα. Περιβάλλον-Ιστορία-Λαϊκή Τέχνη: Η εικονογραφία τους μέσα από τις Συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου» που φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας της Κυπριακής Νομισματοκοπίας στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης γίνεται επίσης εκτενής μελέτη της εικονογραφίας των χαρτονομισμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις σειρές που εκδόθηκαν από το 1961 μέχρι το 1997, με κύριους άξονες το περιβάλλον, την ιστορία και τη λαϊκή τέχνη της Κύπρου. Τα χαρτονομίσματα αυτά κυκλοφορούσαν μέχρι την αντικατάστασή τους από τα χαρτονομίσματα ευρώ το 2008.

Στόχος της έκθεσης είναι να δημιουργηθούν διαδρομές που να συνδέουν την εικονογραφία των χαρτονομισμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με αντικείμενα από τις Συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος: Εθνογραφική, Νομισματική, Χαρτών, Χειρογράφων και Παλαιτύπων, Χαρακτικών Παλαιών Φωτογραφιών και Υδατογραφιών.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Ιστορίας της Κυπριακής Νομισματοκοπίας και το Ιστορικό Αρχείο Τράπεζας Κύπρου και συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, ενώ στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και σχετικές διαλέξεις.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαΐου 2014 – 30 Ιουνίου 2015. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 10:00-19:00.