Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με σκοπό μία πρώτη γνωριμία των μικρών φίλων με τα σπήλαια της περιοχής. Περιλαμβάνει την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σε αυτό το πρόγραμμα κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου του, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πώς διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνει επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για τη χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και περιλαμβάνει τέσσερα βιωματικά εργαστήρια, από τα οποία τρία πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου. Στο τέταρτο εργαστήριο οι «Μικροί Σπηλαιολόγοι» οδηγούνται σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου, το εξερευνούν με τον ανάλογο εξοπλισμό και μελετούν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου.

Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Σάββατο πρωί. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους από το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά στο 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.