Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί για δεύτερη φορά φέτος τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών να δημιουργήσουν την εικόνα για την εικαστική ταυτότητα των Παιδικών Προγραμμάτων του.

Φέτος, πρωταγωνιστής της αφίσας των Παιδικών Προγραμμάτων θα είναι ο «Εγείρων πρόποσιν»! Ένα από τα σπάνια κυκλαδικά αγαλματάκια που δεν είναι ακίνητο και με τα χέρια διπλωμένα. Αντίθετα, κάθεται στο σκαμνί του, κρατάει ένα ποτήρι και εύχεται «Στην υγεία μας!», δείχνοντας να περνάει πολύ καλά!

Χρησιμοποιώντας τα χρώματα και τα υλικά της επιλογής τους, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν το ειδώλιο, να του φορέσουν ρούχα, καπέλο, γυαλιά, να του δώσουν τη στολή του αγαπημένου τους υπερήρωα, να τον μετατρέψουν σε μουσικό όργανο, στοιχείο της φύσης, ζωάκι, ή να τον στολίσουν με διάφορα χρώματα και σχήματα!

Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα δει το έργο του να πρωταγωνιστεί στην αφίσα των Παιδικών Προγραμμάτων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα 10 καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχές σε εργαστήρια. Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου.

Οδηγίες για τα παιδιά

1. Εκτυπώστε το σχέδιο σε Α4.

2. Χρωματίστε τον «Εγείρων πρόποσιν» όπως σας αρέσει.

3. Στείλτε το έργο σας και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικά.

Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας δίπλα στο έργο σας!

Το σχέδιο και τη φόρμα συμμετοχής θα τα βρείτε εδώ.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα, Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας και Ανάπτυξης.

Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο αρχείο από τις ζωγραφιές των παιδιών με τις οποίες θα διακοσμήσει τα εργαστήρια των Παιδικών Προγραμμάτων. Για αυτόν το λόγο δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων.