Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα: «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν» με δύο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις:

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της πόλης,  που περιλαμβάνει την παρουσίαση από μαθητές αποσπασμάτων επιλεγμένων έργων της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, καθώς και την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών και εικαστικού εργαστηρίου πηλού στο χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς.

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Γνωρίζοντας την πόλη μας μέσα από τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς». Η δράση περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στον αύλειο χώρο του Μουσείου, πλαισιωμένα με ενημερωτικό υλικό για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Η δράση είναι ωριαίας διάρκειας και θα επαναληφθεί τρεις φορές την ίδια μέρα.

Στις 18 Μαΐου 2014, ημέρα εκλογών, ο χώρος της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστός για το κοινό λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού.