Mε ένα διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων στις 14 και 15 Μαΐου η ΚΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς συν-εορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στο Άργος Ορεστικό.

Το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου και οι δάσκαλοι-εμψυχωτές των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όπως και οι δάσκαλοι-αφηγητές μυθιστοριών θα υποδεχθεί θερμά τους συμμετέχοντες και θα συμβάλει με χαρά στη διάδραση μαθητών και εκθεμάτων του Μουσείου.

Δηλώσεις συμμετοχής: 8 και 9 Μαΐου, 8.00-15.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό, τηλ. 24670 44616 (επικοινωνία-πληροφορίες: Δρ Γεωργία Στρατούλη, αρχαιολόγος, και Στέλλα Κοντοπούλου, αρχαιοφύλακας). Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Μαΐου και Πέμπτη 15 Μαΐου (9.00-12.15):

9.00-9.45 και 10.30-11.15:  Παιχνίδι με τίτλο «Βρες το Θησαυρό σου στο Μουσείο του Άργους Ορεστικού» για μαθητές Γ’-Δ’ Δημοτικού (με την Αγγελική Τσαρτσιώτου, δασκάλα 3ου Δημ. Σχολ. Άργους Ορεστικού).

Το παιχνίδι στοχεύει σε μία βιωματική γνωριμία των παιδιών με τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου ΠΕ Καστοριάς στο Άργος Ορεστικό.

9.45-10.30: «Η Σφίγγα», για νήπια και μαθητές Α’ και Β’ Δημοτικού (με τον Νικόλαο Αλχασίδη, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Καστοριάς).

Το βιωματικό εργαστήριο-πρόγραμμα «Η Σφίγγα» στοχεύει σε μία γνωριμία των μικρών παιδιών με τη μυθολογία των Αρχαίων Ελλήνων και τη σφίγγα του μουσείου μέσα από αφήγηση και κατασκευές.

11.30-12.15: «Πολιτειακές δομές: από τη στήλη των Βαττυναίων στις Ευρωεκλογές», για μαθητές Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού (με τον Νικόλαο Αλχασίδη). Το πρόγραμμα στοχεύει σε μία γνωριμία των παιδιών με την ενεπίγραφη στήλη των Βαττυναίων, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να παίξουν και να συζητήσουν για μορφές αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη του χθες και του σήμερα.

Τετάρτη 14 Μαΐου (19.00)

«Μυθιστορίες στο Μουσείο Άργους Ορεστικού», για παιδιά… όλων των ηλικιών από τον Γιώργο Μπεροπούλη και τον Γιώργο Μπίζιο.