Τριήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 25, 26 και 27 Μαΐου διοργανώνει το Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012.

Tο Νομισματικό Μουσείο, στο ιστορικό κτήριο του Ιλίου Μελάθρου, στην καρδιά της Αθήνας, μέσα από τις προγραμματισμένες καινοτόμες δράσεις του, προβάλλει την αλλαγή χρήσης του κτηρίου, αλλά και του οράματος της λειτουργίας του με επίκαιρα θέματα, όπως η εξέλιξη των συναλλαγών, τα νομίσματα σε εποχές αλλαγής και κρίσης, κάνοντας παράλληλα χρήση νέων τεχνολογιών (Skype – video wall).

Με νέα, ειδικά σχεδιασμένα, εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνεται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, φορείς και οργανισμούς, μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε ευπαθείς, αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με προβλήματα όρασης και οικονομικούς μετανάστες. Συγχρόνως παρουσιάζονται από τους συντηρητές του Μουσείου τα ανακυκλώσιμα υλικά και η σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και το μέλλον της γης.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η εξοικείωση και η γνωριμία των επισκεπτών με την πολιτιστική μας κληρονομιά σε ένα κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται ραγδαία, με άξονες την οικονομική κρίση και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

Πληροφορίες για το Μουσείο και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12,  Αθήνα, http://www.nma.gr/ekd_25052012.htm