«Τα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου», συλλογικό e-book, Εκδόσεις Σαΐτα, Αθήνα 2014, 136 σελ.

ISBN: 978-618-5040-58-1

Συγγραφείς: Στεφανία Βελδεμίρη, Κώστας Βλαστάρης, Δέσποινα Γεωργαντά, Αλκμήνη Γιαμπανίδου, Μαριάννα Κανδεράκη, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Ανατολή Κωταΐδου, Θεοδώρα Μπαγδάτογλου, Βίκυ Ξανθοπούλου, Φώτω Παπαργυρούδη, Μάγδα Παπαστεφάνου, Στέλλα Ποιμενίδου, Σοφία Πολίτου-Βερβέρη, Ελένη Σβορώνου, Κώστας Στοφόρος, Ευμορφία Τσιαμάγκα, Δέσποινα Τσιπτσέ, Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη, Εύα Χατζηραφαηλίδου, Ανθή Χρυσοπούλου.

Συντελεστές: Πάρις Χαραλαμπίδης (εικονογράφηση, σχεδιασμός εξωφύλλου), Ηρακλής Λαμπαδαρίου (συγγραφή δικαιωμάτων, επιμέλεια, σελιδοποίηση), Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη (διορθώσεις).

Στην εισαγωγή του βιβλίου ο φιλόλογος και δημιουργός των Εκδόσεων Σαΐτα Ηρακλής Λαμπαδαρίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «’Εχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας τη λέξη μαθητές, θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε μια μικρή βοήθεια στα 10 δικαιώματα του (μικρού) επισκέπτη ενός Μουσείου (εμπνευσμένα από Τα 10 αναφαίρετα δικαιώματα του αναγνώστη, Les droits imprescriptibles du lecteur, όπως τα αποτύπωσε ο Daniel Pennac στο βιβλίο του Comme un roman, που κυκλοφόρησε το 1992 από τις Εκδόσεις Gallimard), μια προσπάθεια να συνδυαστούν οι λέξεις του παιχνιδιού μας με έναν τρόπο ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Μια προσπάθεια να δοθεί το έναυσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους δραστηριότητες σε χώρους που μπορούν να μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, σε σπουδαία τεχνολογικά επιτεύγματα, σε διάφορες Τέχνες, σε άλλους πολιτισμούς.

»Από μία και μόνο ιδέα, πολλές φορές ακόμη και από μία και μόνο λέξη, μπορούμε να σχεδιάσουμε μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη γνώση με τη διασκέδαση με έναν τρόπο μοναδικό, σχεδόν μαγευτικό. Αναζητήστε λοιπόν στις σελίδες του βιβλίου αυτού τη λέξη εκείνη που θα σας δώσει την αφορμή για ένα ατέλειωτο παιχνίδι στα Μουσεία με τους μαθητές και τα παιδιά σας με πολλαπλά οφέλη!»

To βιβλίο είναι σε μορφή αρχείου pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://www.saitapublications.gr/2014/01/ebook.79.html