Διαδικτυακή πύλη, μέσω της οποίας θα προβάλλονται τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, δημιουργείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου.

Εκτός από τη διαδικτυακή πύλη, θα εκδοθεί και οδικός χάρτης εκκλησιών, μοναστηριών και άλλων θρησκευτικών χώρων της περιοχής, με στόχο την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο συνάλλαγμα που αφήνουν οι Έλληνες κάθε φορά που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη για να δουν την Αγιά Σοφιά, στους 7,5 εκατομμύρια τουρίστες που ταξιδεύουν στη Ρώμη για να επισκεφθούν το Βατικανό, ενώ υπενθύμισε ότι ένα ολόκληρο νησί, η Τήνος, στηρίζει την οικονομική του ύπαρξη στη θαυματουργή δύναμη της Παναγίας.

Όπως διευκρίνισε, ο θρησκευτικός οδικός χάρτης θα βοηθήσει τους χιλιάδες επισκέπτες να εντοπίσουν και να καθορίσουν τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να επισκεφθούν τα σημεία αναφοράς της Ορθοδοξίας, που βρίσκονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.