Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας και προσφοράς μέσω της ανάδειξης στοιχείων της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την ανανεωμένη ιστοσελίδα του (www.piop.gr), έναν διαδικτυακό τόπο για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Ελκυστικά γραφικά, διαδραστικά εργαλεία και πολλαπλές επιλογές παρουσιάζουν αναλυτικά και εύληπτα τις δράσεις του Ιδρύματος, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό την τεχνολογία.

Ο ψηφιακός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει, μέσα από ιδιαίτερα επιμελημένο οπτικοακουστικό υλικό, τα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ στην ελληνική περιφέρεια, το Ιστορικό Αρχείο και τις αρχειακές συλλογές του, που «ακτινογραφούν» τη νεότερη οικονομική ιστορία της χώρας, τραπεζική, βιομηχανική, αγροτική, και να χρησιμοποιήσει τη Βιβλιοθήκη του που αριθμεί 35.000 τίτλους. Επίσης, μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις δραστηριότητές του, εντός και εκτός Αθηνών.

Ιδιαίτερα χρηστικό και ενδιαφέρον είναι το ηλεκτρονικό πωλητήριο (e-Shop) του Ιδρύματος στο οποίο διατίθενται ποικίλα είδη, εμπνευσμένα από τη θεματολογία των Μουσείων του.