Ο καταξιωμένος ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης μεγάλωσε στον Κοσμά και τον Βρονταμά. Τέλειωσε το σχολειό στο Γεράκι. Τον κόσμο του γεωγραφικά όριζαν τα δυο βουνά, ο Πάρνωνας και ο Ταΰγετος. Χώρος που διευρύνθηκε με τις σπουδές του στην Αθήνα, το Παρίσι και τις συναντήσεις του με τους σπουδαίους δασκάλους της ζωγραφικής στα μεγάλα μουσεία, όπου «ανέσκαψε» την παράδοση. Ο χώρος αυτός διευρυνόταν ακόμη περισσότερο, όσο περιοριζόταν στις διαστάσεις του καμβά του· γιατί ο ζωγραφικός αυτός χώρος, από προσωπικός του χώρος καθίσταται ανθρώπινος και μας περιέχει.

Η ζωγραφική του Γιώργου Ρόρρη έχει διανύσει μια μακρά πορεία από το 1988, την πρώτη ατομική του έκθεση· από τα τοπία έως τα «τοπία ψυχής», τα γυμνά, του σήμερα. Πολλές και ποικίλες τεχνικές, άπειρα χρώματα κάτω από τα γκρι, ανοίγουν ένα παράθυρο για να αντικρύσουμε τη μοναξιά μέσα μας και να τη διαχειριστούμε με τον τρόπο που και ο ίδιος γνωρίζει να μεταλλάσσει σε θαυμαστό το απλό, το καθημερινό, ακόμη και το δύσμορφο, και να το αναγάγει σε «σιωπηλή ύπαρξη»· που επιτρέπει, ωστόσο, να ακούγονται όλες οι οδυνηρές φωνές της δημιουργίας μιας «καλλιτεχνικής ιδιοφυίας»· έτσι χαρακτήρισε τον Ρόρρη ο δάσκαλός του, Παναγιώτης Τέτσης, από την πρώτη του κιόλας ατομική έκθεση.

Αυτή την πορεία θα μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε ο ίδιος ο ζωγράφος στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Η Γενιά του ’80 – Σύγχρονη ελληνική ζωγραφική από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου», η οποία συμπεριλαμβάνει έργα του Γιώργου Ρόρρη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, στις 19.00.