Με μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή εκστρατεία της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς με  θέμα «Καλοκαίρι 2013 – Στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ο κόσμος είναι πολύχρωμος».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη περιήγηση για τους μικρούς φίλους και αναγνώστες με τίτλο «Τα χρώματα του Απόλλωνα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 με τη συνεργασία της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και εμψυχώτριες τη Νάνσυ Ψάλτη και την Παγώνα Ζαχαροπούλου.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι η εξοικείωση με τον πολύχρωμο κόσμο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που ελάχιστα είναι γνωστός. Τα ίχνη του χρώματος πάνω στα αρχαϊκά αγάλματα, τα χρυσοστόλιστα ελεφάντινα αγάλματα, τα μάτια του Ηνιόχου και τα πολύχρωμα αρχιτεκτονικά μέλη που εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών θα δώσουν την αφορμή στα παιδιά να ανακαλύψουν και να συζητήσουν άγνωστες πτυχές της τέχνης της αρχαιότητας αλλά και να εμπνευστούν από αυτή για να κάνουν τις δικές τους δημιουργίες.

Επίσης θα προβληθεί το DVD της γαλλικής ερευνητικής ομάδας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης του θησαυρού των Μασσαλιωτών στη Μασσαλία το 2013.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ολοκληρωθεί.