Μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, υιοθετώντας αλλά και εμπλουτίζοντας την πρόταση του Πνευματικού Εκπολιτιστικού Κέντρου Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς», φιλοξενεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου, ένα εικαστικό σύνολο με τον γενικό τίτλο Τροπο/λογίες.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο καλλιτέχνες, ο Τήνιος γλύπτης Δημήτρης Σκαλκώτος, με το έργο «Φωταγωγός», και η εικαστικός Μαρία Κόντη, με τα «Τέσσερα όνειρα της δεσποινίδας Αφεντάκη». Έχοντας ως αφετηρία τη συγγραφή, οι δυο καλλιτέχνες χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα ο καθένας: το μάρμαρο και το ξύλο ο Δ. Σκαλκώτος, το λεπτομερές σχέδιο και μικρά γλυπτά η Μ. Κόντη. Ο Σκαλκώτος εμπνέεται από την ποιητική συλλογή Φωταγωγός του ψυχαναλυτή Γρηγόρη Μανιαδάκη, ενώ η Κόντη γράφει η ίδια τα κείμενα που προσθέτουν τα μυθοπλαστικά στοιχεία στο έργο της.

Η έκθεση Τροπο/λογίες, που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 (ώρα 21.00) και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα πέντε χρόνια δράσης του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας Τήνου (2008-2013).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη), 10.00-18.00. Κλειστά: 15 Αυγούστου

Πληροφορίες, επικοινωνία: 22830 31290 | [email protected] | www.piop.gr