Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Χίος
Το τζαμί του Φραγκομαχαλά στη Χίο θα μετατραπεί σε εργαστήριο συντήρησης κεραμικών και νομισμάτων (φωτ. e-πολίτης).
- +
από Archaeology Newsroom

Από τζαμί… εργαστήριο συντήρησης κεραμικών

Το τζαμί του Φραγκομαχαλά

Σε εργαστήριο συντήρησης κεραμικών και νομισμάτων μετατρέπει η 3η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων το τζαμί του Φραγκομαχαλά, στην οδό Κ. Μονομάχου, σύμφωνα με ανάρτηση στον δικτυακό τόπο «e-πολίτης» της Χίου.

Το τζαμί του Φραγκομαχαλά, μετά από την ανάπλασή του, είχε μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο, αλλά το εγχείρημα απέτυχε, σύμφωνα με την προϊσταμένη της 3ης ΕΒΑ Όλγα Βάσση η οποία πρόσθεσε: «Στα πλαίσια της καλής λειτουργίας των χώρων της υπηρεσίας αποφασίσαμε με πολύ μικρό κόστος να το μετατρέψουμε σε εργαστήριο συντήρησης κεραμικών, νομισμάτων και άλλων αντικειμένων».

Οι εργασίες δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν, αφού τη δεκαετία του 1990 είχαν αναπλασθεί οι εσωτερικοί χώροι και η αυλή του διατηρητέου κτίσματος. Η διαμόρφωση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη του 2014 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα δύο φορές το χρόνο να ξεναγείται στον χώρο, να ενημερώνεται για τον τρόπο εργασίας και να βλέπει τα αποτελέσματα της δουλειάς των τεχνιτών της υπηρεσίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Με πληροφορίες από τον δικτυακό τόπο «e-πολίτης», http://www.politischios.gr/koinonia/apo-tzami-ergastirio-syntirisis-keramikon