Τρία θεματικά εργαστήρια για παιδιά, διάρκειας οχτώ ημερών το καθένα, προγραμματίζει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, για το διάστημα από τις 25 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου 2013.

Με την πολύτιμη συνεργασία της βραβευμένης συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση και της Animator Ιωάννας Θέμελη θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια για παιδιά με θέμα τη δημιουργική γραφή και την παραγωγή Video Κινουμένου Σχεδίου με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση, δημιουργό των βιβλίων «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο» και «Ονειροφύλακες», το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σχεδίασε ένα εργαστήριο το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των παιδιών με τη συγγραφή κειμένων, πέρα από το υποχρεωτικό και το αναγκαστικό. Η συγγραφή μπορεί να γίνει παιχνίδι και να αποτελέσει γόνιμο τρόπο έκφρασης, δημιουργίας, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας.

Με αφορμή εκθέματα του Μουσείου κι επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα, τα παιδιά μέσα από δημιουργικές συζητήσεις και παιχνίδι εμπνέονται να επινοήσουν και να συγγράψουν τις δικές τους ιστορίες φωτίζοντας από διαφορετική οπτική γωνία τα εκθέματα του Μουσείου και (γιατί όχι;) την Ιστορία.

Με την Animator Ιωάννα Θέμελη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εντυπωσιακό κόσμο του Κινουμένου Σχεδίου, να γνωρίσουν και να συγκρίνουν τις διαφορετικές τεχνικές animation μέσα στο πέρασμα των εποχών. Χρησιμοποιώντας σχέδιο, ζωγραφική, πλαστελίνη ή οποιοδήποτε χρηστικό αντικείμενο, κάθε παιδί θα δημιουργήσει τον δικό του «χαρακτήρα» και θα του δώσει ζωή. Θα καθοδηγηθεί για να χτίσει τη φιγούρα του, να διαλέξει τη δράση του και να δαμάσει το χρόνο.

Τα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιόδους:

— 25 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την Αγγελική Δαρλάση για παιδιά από Ε΄ δημοτικού έως Β΄ γυμνασίου.

— 8 Ιουλίου- 17 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα Θέμελη για παιδιά Γ΄ έως Στ΄ δημοτικού. Το εργαστήριο απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.

— 22 Ιουλίου- 31 Ιουλίου 2013: Εργαστήριο Animation με την Animator Ιωάννα Θέμελη για παιδιά Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου. Το εργαστήριο απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο Ιστορικό Μουσείο από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.

Υπεύθυνη δράσης: Φανή Καμπάνη, ep@ekim.gr. Τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810 283219 (εσωτ: 106),καθημερινά 9-5.

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Σοφοκλή Βενιζέλου 27 / Λυσιμάχου Καλοκαιρινού 7, Ηράκλειο, Κρήτη, www.historical-museum.gr