Αμερικανούς δημοσιογράφους οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης «Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections», που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στη National Gallery και ακολούθως στο Μουσείο Getty στην Ουάσιγκτον, υποδέχθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ο Υπουργός, καλωσορίζοντας τους δημοσιογράφους, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και κάποια ακόμα, όπως της Μονεμβασιάς, είναι τα μόνα αμιγώς βυζαντινά μουσεία διεθνώς, καθώς το Βυζάντιο και ο πολιτισμός του αποτελούν για την Ελλάδα εθνική κληρονομιά.

Όπως επισήμανε ο κ. Τζαβάρας στόχος κάθε αρχαιολογικής έκθεσης που γίνεται εκτός Ελλάδας είναι η εξοικείωση των επισκεπτών με όψεις του ελληνικού πολιτισμού από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο στην οποία αναφέρεται.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τη «γενναιόδωρη φιλοξενία» και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα «ελληνικά αριστουργήματα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, που φιλοξενούνται στα ελληνικά μουσεία.