Οκτώ ωριαίες συναντήσεις με την Ξένια Πολίτου, επιμελήτρια της Νεοελληνικής Συλλογής του Μουσείου Μπενάκη και θέμα «Στολισμός του σπιτιού και του σώματος – Διακοσμητικές αντιλήψεις και τρόπος ζωής στην Ελλάδα του 18ου-19ου αι.» διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη.

Με βάση τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, θα παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής που διαμορφώθηκε την εποχή της λατινικής και οθωμανικής κυριαρχίας και επικράτησε στις τοπικές κοινωνίες του ελληνικού χώρου μέχρι τα τέλη του 19ου ή και τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με άξονες τη διαμόρφωση της κατοικίας και την ένδυση, η επιμελήτρια της συλλογής θα επικεντρώσει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα που πήρε αυτός ο τρόπος ζωής σε κάθε περιοχή, με τη συγχώνευση στοιχείων από την Ανατολή και τη Δύση σε ένα χαρακτηριστικό τοπικό ιδίωμα.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 18 Απριλίου (17.30-18.30) και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου 2013. Θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Κεντρικού Κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη (Βασιλίσσης Σοφίας 17).

Συμμετοχή: 70 € ή 10 € η συνάντηση.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Δευτέρα έως Πέμπτη, τηλ. 210 3671067-69.