Την περιοδική έκθεση «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου. Μνήμες από τη Θεσπρωτία» θα φιλοξενήσει, από τις 13 Μαρτίου 2013, η ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας

Η έκθεση φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές και στιγμιότυπα από το έργο του Σωτήρη Δάκαρη, αρχειακού υλικού από τη σταδιοδρομία του στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τη θητεία του ως πανεπιστημιακού δασκάλου και τη συνεργασία του με το «Αθηναϊκό Κέντρο Οικιστικής», καθώς και επιλεγμένων αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή των πρώτων περιπλανήσεων στη Θεσπρωτία αποτελεί μία μικρή αναδρομή στη ζωή ενός ανθρώπου, που με την πολύπλευρη δράση του άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην τοπογραφία της αρχαίας Ηπείρου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα αρχαιολογική έρευνα στη Θεσπρωτία.

Η έκθεση αποτελεί μεταφορά και προσαρμογή της έκθεσης «Σωτήρης Δάκαρης. Ο Αρχαιολόγος της Ηπείρου» που διοργανώθηκε από την ΙΒ’ ΕΠΚΑ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Μέρος του αρχειακού υλικού που πλαισιώνει την έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε στη ΛΒ’ ΕΠΚΑ από το αρχείο Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη, από το αρχείο της οικογένειας Δάκαρη και εκείνο των συνεργατών του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Α. Βλαχοπούλου-Οικονόμου, Κ. Γραβάνη, Χρ. Τζουβάρα-Σούλη).

Πού και πότε

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, 28ης Οκτωβρίου 1. Διάρκεια έκθεσης: 13 Μαρτίου έως 12 Μαΐου 2013. Προσωρινό ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: Τρίτη έως Σάββατο: 8.00-15.00, Κυριακή, Δευτέρα: κλειστό (πληροφορίες: 26650 28539, 21417, 24733).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.