Ο Εθνικός Αντιπροσωπευτικός Κατάλογος με τα θέματα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στα τέλη Μαρτίου. Αυτό αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για την εφαρμογή της σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που έγινε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος απευθυνόμενος στην Επιτροπή τόνισε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα και τον πολιτισμό η κατάρτιση του Εθνικού Αντιπροσωπευτικού Καταλόγου, καθώς «μέσω αυτού του καταλόγου διασφαλίζεται η καλύτερη προβολή της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο των σημαντικών συμβολικών μορφών προσέγγισης του κόσμου και της ανθρώπινης ζωής γενικότερα, που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός πολιτισμός και διατηρούνται ως στοιχεία της καθημερινής ζωής και του τόπου μας».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ανακοινώθηκε επίσης ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση του Εθνικού Αντιπροσωπευτικού Καταλόγου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, έχουν δρομολογηθεί απαραίτητες ενέργειες για την τεκμηρίωση των προς υποβολήν Φακέλων των θεμάτων για ένταξη στον Παγκόσμιο Κατάλογο Μνημείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.