Άλλο ένα τμήμα τοίχου μιας ρωμαϊκής βίλας της Πομπηίας κατέρρευσε πρόσφατα, όπως έγινε γνωστό από τη διεύθυνση αρχαιολογικών χώρων Νάπολης και Πομπηίας.

Η κατάρρευση έγινε «σε μια ζώνη της αρχαίας πόλης που είχε έρθει στο φως στις αρχές του 19ου αιώνα και στην οποία ήταν απαγορευμένη η πρόσβαση εδώ και πολύ καιρό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας. «Η ασφάλεια (αυτής της ζώνης) παραμένει προτεραιότητα του Μεγάλου Σχεδίου της Πομπηίας και επίκειται η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος» για το έργο αυτό, προστίθεται στο κείμενο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε υποχωρήσει η δοκός στήριξης της κεραμοσκεπής στην περίφημη Βίλα των Μυστηρίων, η οποία πάντως παραμένει ανοιχτή για το κοινό. Εδώ και δύο χρόνια στην Πομπηία σημειώνονται συχνά τέτοιες καταστροφές, όπως η πτώση μιας κολόνας στην εξωτερική αυλή του σπιτιού του Λορέιους Τιμπουρτίνους, τον Δεκέμβριο του 2011,  ενώ είχαν προηγηθεί καταρρεύσεις τοίχων στο Σπίτι των Μονομάχων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει βοήθεια ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει το σχέδιο αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.