Μία νέα μελέτη, που προβλέπει την ανάδειξη τμήματος του Κονώνειου Τείχους του Πειραιά μήκους 450 μέτρων περίπου, ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους μπροστά στον β’ Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) και δίπλα στον νέο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο του.

Εκτός από την ανάδειξη των τειχών, η μελέτη περιλαμβάνει επίσης την προσβασιμότητα στον εξωτερικό χώρο του Σταθμού Κανέλλου όπως είναι η ονομασία του, που θα επιτευχθεί με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ένα γεφυράκι από ξύλο και τζάμι στο κάτω μέρος του θα διέρχεται πάνω από το τείχος προκειμένου να είναι ορατό. Παράλληλα προβλέπεται και μία μικρή επέμβαση στο σημείο όπου υπάρχουν τα πενιχρά κατάλοιπα ενός από τους πύργους του τείχους.

Το Κονώνειο Τείχος, που κατασκευάστηκε το 394 π.Χ. από τον Κόνωνα, σώζεται σήμερα σε μήκος δυόμισι χιλιομέτρων ενώ το τμήμα στο οποίο θα γίνουν οι επεμβάσεις ήρθε στο φως κατά τα έργα ανάπλασης στον Πειραιά με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.