Παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη δημιουργία του πλανήτη μας, των ορυκτών και των πετρωμάτων, των απολιθωμάτων και άλλων στοιχείων της φυσικής ιστορίας μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου.

Στο νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιλαμβάνονται:

1) Μικροί Ορυκτολόγοι: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη γνωριμία των παιδιών με τα ορυκτά και τα πετρώματα. Σε έναν κύκλο μαθημάτων που διαρκεί δύο μήνες, τα παιδιά θα μάθουν τι είναι ορυκτά, τι είναι ηφαίστεια, θα κατασκευάσουν μόνοι τους ηφαίστεια και διάφορα άλλα ορυκτά. Θα μάθουν πως χρησιμοποιούμε τις ορυκτές πρώτες ύλες στην καθημερινή ζωή μας, ενώ με το τέλος του προγράμματος θα λάβουν την ταυτότητα του Μικρού Ορυκτολόγου.

2) Μικροί Παλαιοντολόγοι: Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία μιας παλαιοντολογικής ανασκαφής. Ως «μικρός παλαιοντολόγος» κάθε παιδί αποκαλύπτει τα απολιθώματα στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα, με ειδικά εργαλεία και στη συνέχεια αναγνωρίζει σε ποιο ζώο ανήκουν. Περιλαμβάνει 4 μαθήματα στα οποία τα παιδιά σκάβουν και βρίσκουν απολιθώματα από θηλαστικά, όπως άλογο, λύκος, φυτικά απολιθώματα, όπως φύλλα και καρπούς, αλλά και απολιθωμένα κοχύλια ηλικίας πάνω από 30 εκατομμύρια έτη. Στο τέλος του προγράμματος κάθε παιδί λαμβάνει την ταυτότητα του Μικρού Παλαιοντολόγου.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 09:00-15:00, εκτός Δευτέρας. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr. Τα μαθήματα είναι μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιούνται στο χώρο του Μουσείου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα, καθώς και το Σάββατο το πρωί.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, Μικρασιατών 1 και Ζάχου, Βόλος.