Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο διοργανώνει η ΛΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνέχεια του 2ου Διεθνούς Ιστορικού και Αρχαιολογικού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας που είχε πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο το 2002 και με αφορμή τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα κυρίως λόγω των μεγάλων τεχνικών έργων.

Το συνέδριο, με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους» θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2013.

Καλούνται να συμμετάσχουν οι οικείες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα, οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία και στη Λευκάδα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν ανασκαφικές εκθέσεις και νέα ευρήματα, εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων. Δεκτές θα γίνουν και πρωτότυπες ανακοινώσεις. Επίσης είναι δυνατή η παρουσίαση αναρτώμενων ανακοινώσεων (posters).

Διάρκεια ανακοινώσεων: 20 λεπτά.

Οι ενδιαφέρομενοι καλούνται να αποστείλουν τον τίτλο και σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2012, στη διεύθυνση: ΛΣΤ΄ ΕΠΚΑ, Αγ. Αθανασίου 4, 302 00 Μεσολόγγι.

Μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή και ηλεκτρονικά στην κα Κ. Χαβέλα (kchavela@culture.gr).

Επιστημονική Επιτροπή: Ολ. Βικάτου, Κ. Ζάχος, Ν. Καλτσάς, Λ. Κολώνας, Α. Μουστάκα, Β. Λαμπρινουδάκης, Ι. Παπαποστόλου, Μ. Σταυροπούλου-Γάτση, Ε. Σερμπέτη, Ι. Τριάντη, S. Dietz, F. Lang, E-L. Schwandner.

Οργανωτική Επιτροπή: Ολ. Βικάτου (Πρόεδρος), Φ, Σαράντη, Κ. Χαβέλα, Απ. Μακραδήμα, Β. Στάικου, Β. Τσαντήλα, Μ. Γαβρίνα.