H ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στo πλαίσιo της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο: «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012» που είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς και έχει τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας.

Τα προγράμματα θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, με ώρες διεξαγωγής 10.00-14.00 και απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 9 -12 ετών.

Τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι «Φως εκ φωτός: Η αέναη διαδρομή μιας φλόγας» και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το θεατρικό εργαστήρι «Όψεις» και το Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας. Οι συμμετέχοντες μέσα από θεατρικά δρώμενα, προβολές, αφηγήσεις μύθων και αναζήτηση αντικειμένων που σχετίζονται με τη φωτιά από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα μυηθούν στην διαχρονική πορεία της φωτιάς και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παράλληλα με τις θεματικές ξεναγήσεις, θα διανέμεται δωρεάν έντυπο υλικό της Εφορείας με πληροφορίες και δραστηριότητες για τα παιδιά. Τέλος, θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στα δελτάρια του Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α, εμπνεόμενα από τις βιωματικές τους δραστηριότητες.

Διάρκεια του προγράμματος: 1 ώρα ανά ομάδα. Aριθμός ατόμων ανά ομάδα: 25.

To πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν.

Για τη συμμετοχή απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 24410 61564 (θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας).