Βιωματικό Εργαστήρι Ιστορίας της Τέχνης για ενήλικες διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με την εικαστικό Χρυσή Μπεκιάρη.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του πρώτου κύκλου (Οκτώβριος 2012-Ιανουάριος 2013) θα οι συμμετέχοντες θα μελετήσουν την Ιστορία της Τέχνης από την Προϊστορική έως και την Βυζαντινή εποχή. Στο δεύτερο κύκλο (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2013) θα μελετήσουν την Ιστορία της Τέχνης από την Αναγέννηση έως τον 18ο αιώνα και στον τρίτο κύκλο (Απρίλιος-Μάιος 2013) την Ιστορία της Τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να επιτρέψει σε άτομα διαφορετικών ηλικιών να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης μέσα από διαφορετικές περιόδους και καλλιτέχνες, τις ειδικές τεχνικές τους, τα θέματα των έργων τους και τη γενικότερη επίδρασή τους σε κάθε περίοδο. Επίσης, καλλιεργεί ικανότητες σχεδίου, ζωγραφικής, γλυπτικής, χειροτεχνίας και χαρακτικής, και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν την τέχνη και να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 στο χώρο του Μουσείου (14ης Μαΐου 63, Αλεξανδρούπολη).

Έναρξη 10 Οκτωβρίου

Εγγραφές και πληροφορίες στο 2551036663 & info@emthrace.org.