Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης και Διάδοσης της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας (ΕΜΔΙΕΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2013 στην Αθήνα.

Μετά το πρώτο επιτυχημένο συνέδριο νέων ερευνητών το 2011 στην Αθήνα, η ΕΜΔΙΕΤ σε συνεργασία με το ΜΙΘΕ αποφάσισε να καθιερώσει τη διοργάνωση συνεδρίου κάθε δύο χρόνια, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια συνθηκών που θα φέρουν σε επαφή μεταξύ τους Έλληνες ερευνητές από τον χώρο της ιστορίας των επιστημών και της τεχνολογίας, καθώς και συγγενών κλάδων, που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η κεντρική θεματική του φετινού συνεδρίου είναι «Ευρώπη – Επιστήμη – Τεχνολογία».

Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να υποβάλουν σχετική πρόταση για ανακοίνωση. Προτάσεις που δεν εμπίπτουν στη θεματική αυτή μπορούν επίσης να υποβληθούν. Σημειώνεται ότι ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι προτάσεις για την οργάνωση συνεδριών· για όλες προβλέπεται η ύπαρξη σχολιαστή. Τέλος, προγραμματίζεται η δημοσίευση των ανακοινώσεων μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά με τα επισυναπτόμενα δελτία (θα τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.emdiet.gr) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2012 στη διεύθυνση info@emdiet.gr.