Το Βρετανικό Μουσείο ανακοινώνει την πρόθεσή του να προσλάβει ένα άτομο ως επιμελητή τoυ προγράμματος Naucratis Project, με στόχο τη μελέτη και δημοσίευση υλικού από την Ναύκρατη της Αιγύπτου.

Ο επιμελητής καλείται να μελετήσει την αρχαιολογία και την ιστορία της Ναύκρατης, να καταλογογραφήσει και να μελετήσει ευρήματα από τη θέση, και να αναλύσει τη σημασία της στη διαδραστική σχέση Ελλήνων και Αιγυπτίων. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται και η δημοσίευση σχετικών αναλύσεων ως τμήματος της τελικής δημοσίευσης του προγράμματος.

Οι υποψήφιοι καλούνται να διαθέτουν διδακτορικό ή ανάλογο τίτλο στην Αιγυπτιολογία, εργασιακή εμπειρία σε μουσείο, πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο, και αποδεδειγμένο επιστημονικό ενδιαφέρον για την ιστορία και την αρχαιολογία του Δέλτα του Νείλου από την ύστερη μέχρι και την Πτολεμαϊκή περίοδο (με την προσκόμιση δημοσιευμένων εργασιών εφόσον υπάρχουν). Θα εκτιμηθούν οι δυνατότητες: περαίωσης ενός εφικτού προγράμματος μελέτης και εργασίας χωρίς εποπτεία στα πλαίσια μια μεγάλης ερευνητικής ομάδας.

Λεπτομέρειες

Κωδικός θέσης: 1266704

Μισθός: £26,820 ετησίως

Φόρμα αίτησης: Προσβάσιμη μετά από εγγραφή στο http://tinyurl.com/c3gta6l

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 24 Αυγούστου, ώρα 12.00.

Ταχυδρομική διεύθυνση: The British Museum, Great Russell Street, WC1B 3DG London, UK

Πληροφορίες:  +44 845 601 1124, bm@penna.com